दोहा
श्री गुरु चरण सरज राज , निज मनु मुकुर सुधारे |
बरनौ रघुबर बिमल जासु , जो धयक फल चारे ||
बुधिहिएँ तनु जानके , सुमेराव पवन -कुमार |
बल बूढी विद्या देहु मोहे , हरहु कलेस बिकार ||
चोपाई
जय हनुमान ज्ञान गुण सागर |
जय कपिसे तहु लोक उजागर ||
राम दूत अतुलित बल धामा |
अनजानी पुत्र पवन सूत नामा ||
महाबीर बिक्रम बज्रगी |
कुमति निवास सुमति के संगी ||
कंचन बरन बिराज सुबेसा |
कण कुंडल कुंचित केसा ||
हात वज्र औ दहेज बिराजे |
कंधे मुज जनेऊ सजी ||
संकर सुवन केसरीनंदन |
तेज प्रताप महा जग बंधन ||
विद्यावान गुने आती चतुर |
राम काज कैबे को आतुर ||
प्रभु चरित सुनिबे को रसिया |
राम लखन सीता मान बसिया ||
सुषम रूप धरी सियाही दिखावा |
बिकट रूप धरी लंक जरावा ||
भीम रूप धरी असुर सहरइ |
रामचंद्र के काज सवारे ||
लाये संजीवन लखन जियाये |
श्रीरघुवीर हर्षा उरे लाये ||
रघुपति किन्हें बहुत बड़ाई |
तुम मम प्रिये भारत सम भाई ||
सहरत बदन तुमर्हू जस गावे |
आस कही श्रीपति कान्त लगावे ||
संकदीक भ्रमधि मुनीसा |
नारद सरद सहित अहिसा ||
जम कुबेर दिगपाल जहा थी |
कवी कोविद कही सके कहा थी ||
तुम उपकार सुघुव कहिन |
राम मिलाये राज पद देंह ||
तुम्रहो मंत्र विभेक्षण मन |
लंकेश्वर भये सब जग जान ||
जुग सहेस जोजन पैर भानु |
लिन्यो ताहि मधुर फल जणू ||
प्रभु मुद्रिका मेली मुख माहि |
जलधि लाधी गए अचरज नहीं ||
दुर्गम काज जगत के जेते |
सुगम अनुग्रह तुमरे तेते ||
राम दुआरे तुम रखवारे |
हूट न आगया बिनु पसरे ||
सब सुख लहै तुम्हरे सरना |
तुम रचक कहू को डारना ||
आपण तेज सम्हारो आपे |
तेनो लोक हकतइ कापे ||
भुत पेसच निकट नहीं आवेह |
महावीर जब नाम सुनावेह ||
नसे रोग हरे सब पीरा |
जपत निरंतर हनुमत बल बीरा ||
संकट से हनुमान चुदावे |
मान कम बचन दायाँ जो लावे ||
सब पैर राम तपस्वी रजा |
तिन के काज सकल तुम सजा ||
और मनोरत जो कई लावे |
टसुये अमित जीवन फल पावे ||
चारो गुज प्रताप तुमारह |
है प्रसिद्ध जगत उजेयरा ||
साधू संत के तुम रखवारे |
असुर निकंदन राम दुलारे ||
अष्ट सीधी नवनिधि के डाटा |
अस वर दीं जानकी माता ||
राम रसायन तुम्हरे पासा |
सदा रहो रघुपति के दस ||
तुम्रेह भजन राम को भावे |
जनम जनम के दुःख बिस्रावे ||
अंत काल रघुबर पुर जी |
जहा जनम हरी भगत कहेई ||
और देवता चितन धरयो |
हनुमत सेये सर्व सुख करेई ||
संकट कटे मिटे सब पर |
जो सुमेरे हनुमत बलबीर ||
जय जय जय हनुमान गुसाई |
कृपा करो गुरु देव के नाइ ||
जो सैट बार पट कर कोई |
चुतेही बंधी महा सुख होई ||
जो यहे पड़े हनुमान चालीसा |
होए सीधी सा के गोरेसा ||
तुलसीदास सदा हरी चेरा |
कीजेये नाथ हृदये महा डेरा ||
दोहा
पवंत्नाये संकट हरण , मंगल मूर्ति रूप |
राम लखन सीता सहेत , हृदये बसु सुर भूप ||
Thursday, March 30, 2017
हनुमान चालीसा
Sri Hanuman Chalisa English
Sri Hanuman Chalisa
Shri Guru Charan Sarooja-raj Nija manu Mukura Sudhaari
Baranau Rahubhara Bimala Yasha Jo Dayaka Phala Chari
Budhee-Heen Thanu Jannikay Sumirow Pavana Kumara
Bala-Budhee Vidya Dehoo Mohee Harahu Kalesha Vikaara
Chopai
Jai Hanuman gyan gun sagar
Jai Kapis tihun lok ujagar
Ram doot atulit bal dhama
Anjaani-putra Pavan sut nama
Mahabir Bikram Bajrangi
Kumati nivar sumati Ke sangi
Kanchan varan viraj subesa
Kanan Kundal Kunchit Kesha
Hath Vajra Aur Dhuvaje Viraje
Kaandhe moonj janehu sajai
Sankar suvan kesri Nandan
Tej prataap maha jag vandan
Vidyavaan guni ati chatur
Ram kaj karibe ko aatur
Prabu charitra sunibe-ko rasiya
Ram Lakhan Sita man Basiya
Sukshma roop dhari Siyahi dikhava
Vikat roop dhari lank jarava
Bhima roop dhari asur sanghare
Ramachandra ke kaj sanvare
Laye Sanjivan Lakhan Jiyaye
Shri Raghuvir Harashi ur laye
Raghupati Kinhi bahut badai
Tum mam priye Bharat-hi-sam bhai
Sahas badan tumharo yash gaave
Asa-kahi Shripati kanth lagaave
Sankadhik Brahmaadi Muneesa
Narad-Sarad sahit Aheesa
Yam Kuber Digpaal Jahan te
Kavi kovid kahi sake kahan te
Tum upkar Sugreevahin keenha
Ram milaye rajpad deenha
Tumharo mantra Vibheeshan maana
Lankeshwar Bhaye Sub jag jana
Yug sahastra jojan par Bhanu
Leelyo tahi madhur phal janu
Prabhu mudrika meli mukh mahee
Jaladhi langhi gaye achraj nahee
Durgaam kaj jagath ke jete
Sugam anugraha tumhre tete
Ram dwaare tum rakhvare
Hoat na agya binu paisare
Sub sukh lahae tumhari sar na
Tum rakshak kahu ko dar naa
Aapan tej samharo aapai
Teenhon lok hank te kanpai
Bhoot pisaach Nikat nahin aavai
Mahavir jab naam sunavae
Nase rog harae sab peera
Japat nirantar Hanumant beera
Sankat se Hanuman chudavae
Man Karam Vachan dyan jo lavai
Sab par Ram tapasvee raja
Tin ke kaj sakal Tum saja
Aur manorath jo koi lavai
Sohi amit jeevan phal pavai
Charon Yug partap tumhara
Hai persidh jagat ujiyara
Sadhu Sant ke tum Rakhware
Asur nikandan Ram dulhare
Ashta-sidhi nav nidhi ke dhata
As-var deen Janki mata
Ram rasayan tumhare pasa
Sada raho Raghupati ke dasa
Tumhare bhajan Ram ko pavai
Janam-janam ke dukh bisraavai
Anth-kaal Raghuvir pur jayee
Jahan janam Hari-Bakht Kahayee
Aur Devta Chit na dharehi
Hanumanth se hi sarve sukh karehi
Sankat kate-mite sab peera
Jo sumirai Hanumat Balbeera
Jai Jai Jai Hanuman Gosahin
Kripa Karahu Gurudev ki nyahin
Jo sat bar path kare kohi
Chutehi bandhi maha sukh hohi
Jo yah padhe Hanuman Chalisa
Hoye siddhi sakhi Gaureesa
Tulsidas sada hari chera
Keejai Nath Hridaye mein dera
Doha
Pavan Tanay Sankat Harana
Mangala Murati Roop
Ram Lakhana Sita Sahita
Hriday Basahu Soor Bhoop
સાઈ બાબા આરતી
આરતી ઉતારે હમ તુમ્હારી સાઈ બાબા,
ચરણો કે તેરે હમ પૂજારી સાઈ બાબા.
વિદ્યા બાલ બુદ્ધિ, બંદુ માતા પિતા હો,
તન મન ધન પ્રાણ, તુમ હી સખા હો .
હૈ જગ્દતા અવતારે સાઈ બાબા,
આરતી ઉતારે હમ તુમ્હારી સાઈ બાબા.
બ્રમ્હા કે સગુંન આવતાર તુમ સ્વામી,
જ્ઞાની દયાવાન પ્રભુ અંતર્યામી.
સન લો વીંટી હમારી સાઈ બાબા,
આરતી ઉતારે હમ તુમ્હારી સાઈ બાબા.
આદિ હો અનંત ત્રિગુણાત્મક મૂર્તિ ,
સિંધુ કરુણા કે હો ઉદ્ધારક મૂર્તિ .
શિરડી કે સંત ચમત્કારી સાઈ બાબા ,
આરતી ઉતારે હમ તુમ્હારી સાઈ બાબા.
ભક્તો કી ખાતીર , જન્મ લિયે તુમ,
પ્રેમ જ્ઞાન સત્ય સ્નેહ , મર્મ દીયે તુમ .
દુખીયા જાણો કે હિતકારી સાઈ બાબા ,
આરતી ઉતારે હમ તુમ્હારી સાઈ બાબા .
આરતી શ્રી સાઈ ગુરુવાર કી ,પરમાનંદ સદા સૂર્વર કી .
જાકી કૃપા વિપુલ સુખકારી ,દુઃખ , શોક , સંકટ ,ભયકારી II 1 II
શિરડી મેઈન અવતાર રચાયા , ચમત્કાર સે તત્વ દિખાયા II 2 II
કિતને ભક્ત ચારણ પાર આયે , વેહ સુખ -શાંતિ ચીરતાં પાયે II 3 II
ભાવ ધારે મન મેઈન જૈસા , પવત અનુભવ વોહ હી વાઇસ II 4 II
ગુરુ કી ઉડી લગાવે તન કો ,સમાધાન લાહભત ઉસ્સ માનનકો II 5 II
સાઈ નામ સદા જો ગાવે , સો ફળ જગ મેઈન શશ્વત પાવે II 6 II
ગુરૃવારસાર કરી પૂજા -સેવા , ઉસ પાર કૃપા કેરેટ ગુરુદેવ II 7 II
રામ , કૃષ્ણ , હનુમાન રૂપ મેઈન , દે દર્શન જાનત જો મન મેઈન II 8 II
વિવિધ ધર્મ કે સેવક આતે , દર્શન સે ઈચ્છિત ફળ પાટે II9II
જય બોલો સાઈબાબા કી , જય બોલો અવધોત્તગુરૂ કી II10 II
'સાઈદાસ ' આરતી કો ગાવે , ઘર મેઈન બેસી સુખ , મંગલ પાવે II 11 II.
ચરણો કે તેરે હમ પૂજારી સાઈ બાબા.
વિદ્યા બાલ બુદ્ધિ, બંદુ માતા પિતા હો,
તન મન ધન પ્રાણ, તુમ હી સખા હો .
હૈ જગ્દતા અવતારે સાઈ બાબા,
આરતી ઉતારે હમ તુમ્હારી સાઈ બાબા.
બ્રમ્હા કે સગુંન આવતાર તુમ સ્વામી,
જ્ઞાની દયાવાન પ્રભુ અંતર્યામી.
સન લો વીંટી હમારી સાઈ બાબા,
આરતી ઉતારે હમ તુમ્હારી સાઈ બાબા.
આદિ હો અનંત ત્રિગુણાત્મક મૂર્તિ ,
સિંધુ કરુણા કે હો ઉદ્ધારક મૂર્તિ .
શિરડી કે સંત ચમત્કારી સાઈ બાબા ,
આરતી ઉતારે હમ તુમ્હારી સાઈ બાબા.
ભક્તો કી ખાતીર , જન્મ લિયે તુમ,
પ્રેમ જ્ઞાન સત્ય સ્નેહ , મર્મ દીયે તુમ .
દુખીયા જાણો કે હિતકારી સાઈ બાબા ,
આરતી ઉતારે હમ તુમ્હારી સાઈ બાબા .
આરતી શ્રી સાઈ ગુરુવાર કી ,પરમાનંદ સદા સૂર્વર કી .
જાકી કૃપા વિપુલ સુખકારી ,દુઃખ , શોક , સંકટ ,ભયકારી II 1 II
શિરડી મેઈન અવતાર રચાયા , ચમત્કાર સે તત્વ દિખાયા II 2 II
કિતને ભક્ત ચારણ પાર આયે , વેહ સુખ -શાંતિ ચીરતાં પાયે II 3 II
ભાવ ધારે મન મેઈન જૈસા , પવત અનુભવ વોહ હી વાઇસ II 4 II
ગુરુ કી ઉડી લગાવે તન કો ,સમાધાન લાહભત ઉસ્સ માનનકો II 5 II
સાઈ નામ સદા જો ગાવે , સો ફળ જગ મેઈન શશ્વત પાવે II 6 II
ગુરૃવારસાર કરી પૂજા -સેવા , ઉસ પાર કૃપા કેરેટ ગુરુદેવ II 7 II
રામ , કૃષ્ણ , હનુમાન રૂપ મેઈન , દે દર્શન જાનત જો મન મેઈન II 8 II
વિવિધ ધર્મ કે સેવક આતે , દર્શન સે ઈચ્છિત ફળ પાટે II9II
જય બોલો સાઈબાબા કી , જય બોલો અવધોત્તગુરૂ કી II10 II
'સાઈદાસ ' આરતી કો ગાવે , ઘર મેઈન બેસી સુખ , મંગલ પાવે II 11 II.
Sai Baba Aarti
Sai Baba Aarti - English text
Aarti Utaare Hum Tumhari Sai Baba,
Charano Ke Tere Hum Pujari Sai Baba.
Vidya Bal Budhhi, Bandu Mata Pita Ho,
Tan Man Dhan Pran, Tum Hi Sakha Ho.
Hey Jagdata Avtare Sai Baba,
Aarti Utaare Hum Tumhari Sai Baba.
Bramha Ke Sagun Avtaar Tum Swami,
Gyani Dayavaan Prabhu Antaryaami.
Sun Lo Vinti Hamari Sai Baba,
Aarti Utaare Hum Tumhari Sai Baba.
Aadi Ho Anant Trigunaatmak Murti,
Sindhu Karuna Ke Ho Udharak Murti.
Shirdi Ke Sant Chamatkaari Sai Baba,
Aarti Utaare Hum Tumhari Sai Baba.
Bhakto Ki Khaatir, Janam Liye Tum,
Prem Gyan Satya Sneh, Marm Diye Tum.
Dukhiya Jano Ke Hitkaari Sai Baba,
Aarti Utaare Hum Tumhari Sai Baba.
Aarti Shree Sai guruvar ki,Parmanand sada survar ki.
Jaki kripa vipul sukhkari,Dukh, shok, sankat,bhaykari II 1 II
Shirdi mein avtar rachaya, Chamatkar se tatva dikhaya II 2 II
kitne bhakt charan par aaye, veh sukh-shanti chirtan paye II 3 II
Bhav dhare mann mein jaisa, pavat anubhav woh hi waisa II 4 II
Guru ki udi lagave tan ko,Samadhan lahbhat uss mannko II 5 II
Sai naam sada jo gave, So phal jag mein shshvat pave II 6 II
Guruvarsar kari pooja-seva, uss par kripa karat gurudeva II 7 II
Ram, krishna, Hanuman roop mein, De darshan jaanat jo mann mein II 8 II
Vividh dharm ke sevak aate, Darshan se eechit phal pate II9II
Jai bolo Saibaba ki, Jai bolo Avdhotguru ki II10 II
'Saidass' Aarti ko gave, Ghar mein basi sukh, mangal pave II 11 II.
શ્રી હનુમાન ચાલીસ
શ્રી હનુમાન ચાલીસ
દોહા
શ્રી ગુરુ ચારણ સરોજ -રજ નિજ મનુ મુકુર સુધારી
બરનઉં રાહુભાર બિમલ યશ જો દાયકા ફળ ચારી
બુદ્ધે -હીન થાણું જન્નીકાય સુમિરો પવન કુમાર
બાલા -બુદ્ધે વિદ્યા દેહૂ મોહી હરહુ કલેશ વિકાર
ચોપાઈ
જય હનુમાન જ્ઞાન ગન સાગર
જય કપીસ તિહુઁ લોક ઉજાગર
રામ દૂત અતુલિત બાલ ધામ
અણજાણી-પુત્ર પવન સુત નામ
મહાબીર બિક્રમ બજરંગી
કુમતિ નિવાર સુમતિ કે સંગી
કંચન વરણ વિરાજ સુબેસા
કાનન કુંડળ કુંચિત કેશ
હાથ વજ્ર ઔર ધુવાજા વિરાજે
કાંધે મૂંજ જાનેહું સાજૈ
સંકર સુવન કેસરી નંદન
તેજ પ્રતાપ મહા જગ વંદન
વિદ્યાવાન ગુણી અતિ ચતુર
રામ કાજ કરિબે કો આતુર
પ્રભુ ચરિત્ર સુનીબે -કો રસિયા
રામ લખાણ સીતા મન બસિયા
સૂક્ષ્મ રૂપ ધરી સિયહિ દિખાવા
વિકટ રૂપ ધરી લંક જરાવા
ભીમા રૂપ ધરી અસુર સંઘરે
રામચંદ્ર કે કાજ સંવારે
લાયે સંજીવન લખાણ જિયાયે
શ્રી રઘુવીર હરષિ ઉર લાયે
રઘુપતિ કીન્હી બહુત બડાઈ
તુમ મમ પ્રિયે ભારત -હી -સેમ ભાઈ
સાહસ બદન તુમ્હરો યશ ગાવે
અસ -કહી શ્રીપતિ કંઠ લગાવે
સંકાધિક બ્રહ્માદિ મુનીસા
નારદ -સરળ સહીત હિંસા
યમ કુબેર દિગપાલ જહાં તે
કવિ કોવિદ કહી શકે કહાં તે
તુમ ઉપકાર સુગ્રીવહિં કીન્હા
રામ મિલાયે રાજપદ દીન્હા
તુમ્હરો મંત્ર વિભીષણ માના
લંકેશ્વર ભયે સબ જગ જન
યુગ સહસ્ત્ર જોજન પાર ભાનુ
લીલ્યો થૈ મધુર ફળ જાણું
પ્રભુ મુદ્રિકા મેલી મુખ માહી
જલધિ લાગી ગયે અચરજ નહિ
દૂરગામ કાજ જગતઃ કે જેતે
સુગમ અનુગ્રહ તુમ્હરે તેતે
રામ દ્વારે તુમ રખવારે
હોટ ના આજ્ઞા બિનુ પૈસારે
સબ સુખ લાહએ તુમ્હારી સારના
તુમ રક્ષક કહું કો દરના
આપણ તેજ સમ્હારો આપે
તેઇન્હોં લોક હન્ક તે કાંપૈ
ભૂત પિસાચ નિકટ નહીં આવૈ
મહાવીર જબ નામ સુનવાઈ
નાસે રોગ હરાએ સબ પીર
જપ્ત નિરંતર હનુમંત બિરા
સંકટ સે હનુમાન ચુડવાએ
મન કરમ વચન દયાન જો લાવૈ
સબ પાર રામ તપસ્વી રાજા
ટીન કે કાજ સકલ તુમ સજા
ઔર મનોરથ જો કોઈ લાવૈ
સોહી અમિત જીવન ફળ પાવૈ
ચારોં યુગ પરતાપ તુમ્હારા
હૈ પ્ર્સિધ્ધ જગાત ઉજિયારા
સાધુ સંત કે તુમ રખવારે
અસુર નિકંદન રામ દુલ્હારે
અષ્ટ -સીધી નવ નિધિ કે ધાતા
એ -વાર દિન જાનકી માતા
રામ રસાયણ તુમ્હારે પાસ
સદા રહો રઘુપતિ કે દસ
તુમ્હારે ભજન રામ કો પાવૈ
જન્મ -જન્મ કે દુઃખ બિસરાવૈ
અંતઃ -કાળ રઘુવીર પૂર જઈ
જહાં જન્મ હરિ -બખ્ત કહાઈ
ઔર દેવતા ચિટ ના ધારિહિ
હનુમંથ સે હી સર્વે સુખ કરેહી
સંકટ ખાતે -મિટે સબ પીર
જો સુમિરૈ હનુમત બલબીરા
જય જય જય હનુમાન ગૉહીન
કૃપા કરહુ ગુરુદેવ કી નયહિં
જો સાત બાર પાથ કરે કોહી
છૂટેહિ બાંધી મહા સુખ હોહિ
જો યહ પઢે હનુમાન ચાલીસ
હોયે સિદ્ધિ સાખઈ ગૌરીસા
તુલસીદાસ સદા હરિ ચેરા
કીજૈ નાથ હૃદયે મેઈન ડેરા
દોહા
પવન તણાય શંકાત હારના
મંગલ મુરતી રૂપ
રામ લાખના સીતા સહિત
હૃદય બસહુ સૂર ભૂપ
દોહા
શ્રી ગુરુ ચારણ સરોજ -રજ નિજ મનુ મુકુર સુધારી
બરનઉં રાહુભાર બિમલ યશ જો દાયકા ફળ ચારી
બુદ્ધે -હીન થાણું જન્નીકાય સુમિરો પવન કુમાર
બાલા -બુદ્ધે વિદ્યા દેહૂ મોહી હરહુ કલેશ વિકાર
ચોપાઈ
જય હનુમાન જ્ઞાન ગન સાગર
જય કપીસ તિહુઁ લોક ઉજાગર
રામ દૂત અતુલિત બાલ ધામ
અણજાણી-પુત્ર પવન સુત નામ
મહાબીર બિક્રમ બજરંગી
કુમતિ નિવાર સુમતિ કે સંગી
કંચન વરણ વિરાજ સુબેસા
કાનન કુંડળ કુંચિત કેશ
હાથ વજ્ર ઔર ધુવાજા વિરાજે
કાંધે મૂંજ જાનેહું સાજૈ
સંકર સુવન કેસરી નંદન
તેજ પ્રતાપ મહા જગ વંદન
વિદ્યાવાન ગુણી અતિ ચતુર
રામ કાજ કરિબે કો આતુર
પ્રભુ ચરિત્ર સુનીબે -કો રસિયા
રામ લખાણ સીતા મન બસિયા
સૂક્ષ્મ રૂપ ધરી સિયહિ દિખાવા
વિકટ રૂપ ધરી લંક જરાવા
ભીમા રૂપ ધરી અસુર સંઘરે
રામચંદ્ર કે કાજ સંવારે
લાયે સંજીવન લખાણ જિયાયે
શ્રી રઘુવીર હરષિ ઉર લાયે
રઘુપતિ કીન્હી બહુત બડાઈ
તુમ મમ પ્રિયે ભારત -હી -સેમ ભાઈ
સાહસ બદન તુમ્હરો યશ ગાવે
અસ -કહી શ્રીપતિ કંઠ લગાવે
સંકાધિક બ્રહ્માદિ મુનીસા
નારદ -સરળ સહીત હિંસા
યમ કુબેર દિગપાલ જહાં તે
કવિ કોવિદ કહી શકે કહાં તે
તુમ ઉપકાર સુગ્રીવહિં કીન્હા
રામ મિલાયે રાજપદ દીન્હા
તુમ્હરો મંત્ર વિભીષણ માના
લંકેશ્વર ભયે સબ જગ જન
યુગ સહસ્ત્ર જોજન પાર ભાનુ
લીલ્યો થૈ મધુર ફળ જાણું
પ્રભુ મુદ્રિકા મેલી મુખ માહી
જલધિ લાગી ગયે અચરજ નહિ
દૂરગામ કાજ જગતઃ કે જેતે
સુગમ અનુગ્રહ તુમ્હરે તેતે
રામ દ્વારે તુમ રખવારે
હોટ ના આજ્ઞા બિનુ પૈસારે
સબ સુખ લાહએ તુમ્હારી સારના
તુમ રક્ષક કહું કો દરના
આપણ તેજ સમ્હારો આપે
તેઇન્હોં લોક હન્ક તે કાંપૈ
ભૂત પિસાચ નિકટ નહીં આવૈ
મહાવીર જબ નામ સુનવાઈ
નાસે રોગ હરાએ સબ પીર
જપ્ત નિરંતર હનુમંત બિરા
સંકટ સે હનુમાન ચુડવાએ
મન કરમ વચન દયાન જો લાવૈ
સબ પાર રામ તપસ્વી રાજા
ટીન કે કાજ સકલ તુમ સજા
ઔર મનોરથ જો કોઈ લાવૈ
સોહી અમિત જીવન ફળ પાવૈ
ચારોં યુગ પરતાપ તુમ્હારા
હૈ પ્ર્સિધ્ધ જગાત ઉજિયારા
સાધુ સંત કે તુમ રખવારે
અસુર નિકંદન રામ દુલ્હારે
અષ્ટ -સીધી નવ નિધિ કે ધાતા
એ -વાર દિન જાનકી માતા
રામ રસાયણ તુમ્હારે પાસ
સદા રહો રઘુપતિ કે દસ
તુમ્હારે ભજન રામ કો પાવૈ
જન્મ -જન્મ કે દુઃખ બિસરાવૈ
અંતઃ -કાળ રઘુવીર પૂર જઈ
જહાં જન્મ હરિ -બખ્ત કહાઈ
ઔર દેવતા ચિટ ના ધારિહિ
હનુમંથ સે હી સર્વે સુખ કરેહી
સંકટ ખાતે -મિટે સબ પીર
જો સુમિરૈ હનુમત બલબીરા
જય જય જય હનુમાન ગૉહીન
કૃપા કરહુ ગુરુદેવ કી નયહિં
જો સાત બાર પાથ કરે કોહી
છૂટેહિ બાંધી મહા સુખ હોહિ
જો યહ પઢે હનુમાન ચાલીસ
હોયે સિદ્ધિ સાખઈ ગૌરીસા
તુલસીદાસ સદા હરિ ચેરા
કીજૈ નાથ હૃદયે મેઈન ડેરા
દોહા
પવન તણાય શંકાત હારના
મંગલ મુરતી રૂપ
રામ લાખના સીતા સહિત
હૃદય બસહુ સૂર ભૂપ
Subscribe to:
Posts (Atom)
Latest Post
lalbaugcha raja 2018
lalbaugcha raja 2018
-
|| श्री गणेशाय नमः || प्रणमय शिरसा देवम गौरी पुत्रम विनायकाम. भक्तहावंसंम स्मरेंतरित्यामयूह काम अर्थ सिधये ..1 प्रथमं वक...
-
The Lord's Prayer in Latin PATER noster, qui es in caelis, sanctificetur nomen tuum. Adveniat regnum tuum. Fiat voluntas tua...